Informatie zwemles

Algemene informatie over zwemles bij Zwembad de Brink

Zwem ABC

De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. De diploma’s zijn overal in het land hetzelfde, maar de weg er naartoe kan zeer verschillend zijn. Hierin maakt Zwembad de Brink bewuste keuzes. Tijdens de informatiemiddag voorafgaand aan de zwemles krijgen de ouders of begeleiders en kinderen uitleg en voorlichting over onder meer de regels en is er gelegenheid voor het stellen van vragen.
Na het behalen van diploma A, adviseren wij om verder te gaan voor het B- en C-diploma. Doorgaan is het beste voor de zwemontwikkeling van uw kind.

Kleine groepen

De kinderen beginnen de zwemles in het ondiepe water, waar ze het zwemmen nog moeten leren. De groepen in het ondiepe bad zijn nooit groter dan 9 kinderen per instructeur. In het diepe bad kunnen de kinderen zichzelf al redelijk redden; de groepen tellen dan maximaal 12 kinderen per instructeur.

Eigen tempo

Elk kind is anders; Iedereen ontwikkelt zich in een ander tempo. Bij zwembad de Brink kan elk kind in zijn of haar eigen tempo en op eigen niveau zwemmen. Mocht het zo zijn dat kinderen extra aandacht nodig hebben, dan bieden wij deze mogelijkheid. Dit kan zijn in de vorm van een extra les of het volgen van een les in een kleiner groepje.

Extra aandacht/ Privé zwemles

Zwembad de Brink biedt de mogelijkheid voor kinderen om zwemles te volgen in kleine groepjes of individueel.

Gratis zwemmen

Zodra jouw kind is ingeschreven voor de zwemles bij zwembad de Brink, ontvang je een Joepiekaart, waarmee jouw kind gratis kan komen zwemmen tijdens alle recreatieve uren. Op deze manier kunnen de kinderen vast wennen aan het water. Bovendien kunnen de kinderen regelmatig komen oefenen, wat belangrijk is bij de voortgang. Uiteraard mogen de kinderen ook komen om gewoon lekker in het water te spelen. Dit alles onder begeleiding van een (betalende) volwassene.

Eend, kikker, zeehond en walvis

Zwembad De Brink hanteert op weg naar het A-diploma een 4-stappenplan. Bij elke stap krijgen de kinderen een eigen ontworpen diploma. De kinderen beginnen allemaal als WATRERGEWENNING, EEND; gevolgd door KIKKER, ZEEHOND en de laatste stap is WALVIS. Alle walvissen worden voorbereid voor het zwemdiploma! Na diploma-A kunnen de kinderen door voor diploma-B en vervolgens voor diploma-C.

Zwembad de Brink gevestigd in Zelhem, is zeer toegankelijk voor veel omliggende plaatsen, denk aan Varsseveld, Doetinchem, Didam en ‘s-Heerenberg.