Zwemles Zelhem

Zwemles Zelhem

Met zwemles wordt vaak bedoeld onder begeleiding van een zweminstructeur of zweminstructrice leren zwemmen in een zwembad. Deze zwemlessen worden vaak gegeven vanaf 4 jaar oud. Zwembad de Brink wil iedereen in de omgeving van Zelhem die wil leren zwemmen graag voorzien van hun behoeften.

Zwemles bij Zwembad de Brink

De kinderen beginnen de zwemles in het ondiepe water, waar ze het zwemmen nog moeten leren. De groepen in het ondiepe bad zijn nooit groter dan 8 kinderen per instructeur. In het diepe bad kunnen de kinderen zichzelf al redelijk redden; de groepen tellen dan maximaal 12 kinderen per instructeur.

Bij Zwembad de Brink worden de zwemlessen gegeven door ervaren instructeurs die oog hebben voor uw kind als individu.

Elk kind is uniek en ontwikkeld zich in een ander tempo. Bij Zwembad de Brink geven wij uw kinderen de kans om op hun eigen niveau en tempo te leren zwemmen. Ook kan het zijn dat uw kind net een beetje extra aandacht nodig heeft. Zwembad de Brink geeft hem of haar de mogelijkheid om extra lessen te volgen, of lessen te volgen in kleinere groepjes.

Zwemles Zelhem

Zwemdiploma

De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. De diploma’s zijn overal in het land hetzelfde, maar de weg er naar toe kan zeer verschillend zijn. Hierin maakt Zwembad de Brink bewuste keuzes. Tijdens de informatiemiddag voorafgaand aan de zwemles krijgen de ouders of begeleiders en kinderen uitleg en voorlichting over onder meer de regels en is er gelegenheid voor het stellen van vragen.
Na het behalen van diploma A, adviseren wij om verder te gaan voor het B- en C-diploma. Doorgaan is het beste voor de zwemontwikkeling van jouw kind.

Het 4-stappenplan

Zwembad de Brink hanteert op weg naar het A-diploma een 4-stappenplan. Bij elke stap krijgen de kinderen een eigen ontworpen diploma. De kinderen beginnen allemaal als EEND; gevolgd door KIKKER, ZEEHOND en de laatste stap is WALVIS. Alle walvissen worden voorbereid voor het zwemdiploma! Na diploma-A kunnen de kinderen door voor diploma-B en vervolgens voor diploma-C.

Voor meer informatie over zwemlessen bij Zwembad de Brink klik je hier: