Watertrappers

Speciaal voor de kinderen die al een of meerdere zwemdiploma’s hebben en toch graag blijven zwemmen, is de groep De Watertrappers opgericht. Een drukbezochte groep, variërend tussen de 15 en 45 kinderen, die destijds zelf de naam ‘De Watertrappers’ bedacht heeft.

Tijdens De Watertrappers komen allemaal zaken aan de orde die met water, zwemmen of het zwembad te maken hebben. De techniek van de zwemslagen wordt behandeld, er worden balspelen, estafette’s en zwemwedstrijden gedaan. Ook wordt er gebruik gemaakt van spelmateriaal zoals de loopmat en de glijbaan en worden er spelletjes gedaan als waterpolo tot glijbaan-race.

Bovendien wordt er aandacht besteed aan samenwerkingsvormen. Kinderen van verschillende leeftijden – van 5 tot 15 jaar – zwemmen en sporten met elkaar. De ‘oudere’ kinderen voelen zich al snel verantwoordelijk en vormen een voorbeeld voor de ‘jongere’ kinderen.

De watertrappers zijn in twee groepen ingedeeld. De eerste groep is voor kinderen van 5 t/m 9 jaar met een zwemdiploma. De tweede groep is voor de ‘oudere’ kinderen van 10 t/m 15 jaar.

Iedereen met een zwemdiploma kan deelnemen aan de Watertrappers.