Baby-peuter zwemmen

Ook voor de allerkleinsten is er de mogelijkheid om bij Zwembad de Brink te bewegen. Samen met (groot)ouders is het voor hen een groot feest om in het bad te zijn. Water is een heerlijke ontspannen omgeving om in te bewegen. Het contact tussen ouder en kind wordt gestimuleerd en de kinderen raken al jong vertrouwd met het water.

Baby zwemmen

Tijdens de oefeningen van baby-peuter zwemmen maakt u uw kind (van 4 maanden tot 4 jaar) op een leuke en natuurlijke wijze vertrouwd met water (31˚C). Dit gebeurt door te zingen, spetteren, slepen, drijven en onder water te gaan. Spelenderwijs worden de kinderen watervrij.

Peuter zwemmen

De peuters  gaan verder met de verkenningstocht in en rond het water. Klimmen en klauteren op de kant en over de matten. Springen, drijven, bommetje maken en duiken in het water. Onder water gaan met de ogen open en iets van de bodem pakken. Ook zelfredzaamheid en uiteraard plezier staan hierbij centraal. Het belangrijkste is dat de kinderen op een ongedwongen manier de voordelen en mogelijkheden van het water ervaren. Ook sociaal gezien heeft baby-peuter zwemmen veel voordelen. De kinderen leren samen spelen, te wachten op hun beurt en rekening te houden met andere kinderen.

Donderdag:

  • 09:30 – 10:00 uur ( 4 maand – 1,5 jaar )
  • 10:00 – 10:30 uur ( 1,5 jaar – 4 jaar )

Zondag:

  • 09:30 – 10:00 uur ( 4 maand – 4 jaar )

Meld je aan voor de Baby- Peuter lessen

Je kunt je met onderstaande knop aanmelden voor een bepaald tijdslot, zodat wij rekening kunnen houden met je komst.